Over mezelf

Ik ben mijn hele leven omringd geweest door honden. Mijn eerste hond was een maltezer, Prutske. Daarna volgde nog een jack russel White, een franse bulldog Kartouche en nu mijn 2 zwarte labradors Chouffe en Hugo. Honden zijn altijd mijn beste vriend geweest. Ze hebben mij leren kruipen en spelen, maar het belangrijkste wat ze mij hebben geleerd is wat onvoorwaardelijk respect en liefde is. Net als de mens heeft elke hond zijn eigen karakter. Hier moeten we steeds op inspelen om een duidelijke communicatie met de hond te bekomen. Er is niets mooiers als een baasje die op dezelfde golflengte zit met zijn hond. Zij vormen een mooi geheel en begrijpen elkaar.

Ik sta 100 procent achter de positieve manier van werken. Een hond die graag werkt is zo veel belangrijker dan een hond die alles perfect uitvoert uit angst om gestraft te worden!

Ik werk niet enkel rond gehoorzaamheid, maar hecht ook veel belang aan de fysieke en mentale gezondheid van onze honden.

Elke hond heeft net als de mens nood om zijn energie kwijt te geraken. Een hond kan zijn energie kwijt geraken door fysieke uitdaging. Hieronder verstaan we wandelen, lopen, spelen, trainen, sporten (flyball,agility, frisbee, zwemmen,…) Wat jammer genoeg nog zwaar onderschat wordt is dat honden ook nood hebben om hun energie kwijt te geraken door mentale stimulatie. Hieronder verstaan we denk en zoekwerk. Het helpt niet alleen om hun energie kwijt te geraken, maar zo versterkt het ook de band tussen hond en zijn baasje, het helpt de aandacht te vergroten, zorgt voor de nodige inspanning met daarna de welverdiende ontspanning, het helpt het zelfvertrouwen van de hond op te krikken, …